ANJA +

ÅKE

VÄLKOMNA TILL VÄRLDEN!

I slutet av augusti var Åke (SE*Elsivi Speedo) och friade hos oss, vilket blev en lyckad kärlekshistoria!

25/10 -20 föddes SE*Tärnatassens första kull på sex stycken ljuvliga små ungar som fått namnen från barnboksförfattare!

SE*Tärnatassens Astrid (Lindgren), Blåmaskad hona.TINGAD

SE*Tärnatassens Elsa (Beskow) Blåmaskad hona.(Ej till salu)

SE*Tärnatassens Selma (Lagerlöw) Blåmaskad hona med vitt. TINGAD

SE*Tärnatassens Tove (Jansson) Blåmaskad hona. TINGAD

SE*Tärnatassens Agnes (Våhlund) Blåmaskad hona. TINGAD

SE*Tärnatassens Bertil (Almqvist) Brunmaskad hane. TINGAD

Båda föräldrarna är självklart HCM- och PKD-testade med fina resultat och har inavelsgrad 0,00% på hela 8 generationer!

Dag ett. Anja försöker vänja sig som sexbarnsmor
Kattungarna en dag gamla

10/1- 21. Elva veckor gamla 

Tänk, en vecka kvar till leverans! Vi njuter av den sista tiden tillsammans med alla underbara kattungar. I veckan sågades julgranen ner i bitar och kastades ut. Väldigt märkligt gjort av oss tänkte nog kattungarna som mer eller mindre haft julgran hela sina liv. Vad ska de nu leka med? :D 

3/1- 21. Tio veckor gamla 

Gott nytt år på er! Jag tror de flesta av oss är nöjda över att lämna 2020 bakom oss och håller tummarna på att 2021 kommer att leverera mindre virus och mer glädje! Går väl inte att börja detta nya spännande år på bättre sätt än med en ny lurvig familjemedlem- bara två veckor kvar till leveransdatum nu!

Nyårsafton klarade ungarna galant och blev inte alls oroade av fyrverkerierna som härjade utanför. Bertil fick för sig nu i helgen att öva på att hoppa över till "andra-sidan-blå-dörren-världen" så vi spärrade av trappan på ett annat vis, så ungarna kan busa fritt på hela övervåningen. 

27/12- 20. Nio veckor gamla 

Kattungarna har fyllt nio veckor och det är bus och håll-igång som aldrig förr! Kattungarna kelas och ligger och sover på oss på soffan om kvällarna så de ska vara riktigt pigga och alerta till nattens buspass, lagom till att vi ska lägga oss :D Ja, det ligger nåt i att katter är nattdjur. I söndags fick vi besök från Agnes nya familj igen då de ville komma och träffa kattungarna igen.

Angående hämtning av kattungarna när det är dags tänkte jag att vi delar upp söndagen 17:e (då jag antar att de flesta kommer att vilja hämta) i slottider á la Corona. 1,5-2h per träff bör bli bra.

Ha en härlig vecka och god fortsättning alla! 

20/12- 20. Åtta veckor gamla 

Denna vecka har vi avgränsat övervåningen så kattungarna fått springa fritt. Det var spännande och läskigt i början att utforska huset- nu känner de sig som hemma!

Selma har fått träffa sina underbara ägare och kommer att bli Kungsholmenbo.

 

 Därmed har alltså alla ungar fått en framtida familj. Agnes flyttar till Tallkrogen, Bertil till Värmdö, Astrid till Linköping, Tove till Hägersten och Selma till Kungsholmen och Elsa kommer till en början att prova att stanna inom familjen. Jag känner mig trygg och övertygad att våra älsklingar kommer att flytta till trygga och kärleksfulla hem om ca fyra veckor. 

13/12- 20. Sju veckor gamla 

Allt rullar på fint med småttingarna. Morbror Ingemar inser tjusningen med att ha kattungar. Dels serveras det buffé 24/7- men han njuter även av ansvaret som delas Anja och Ingemar emellan att passa bebisarna. 

I lördags träffade Tove sina nya härliga ägare och idag, söndag, fick vi finbesök från Linköping- dit Astrid kommer att flytta. Nu återstår det alltså bara för älsklingen Selma som vill hitta sin framtida familj. 

Denna veckans foton togs i fredags med ambitionen att få till fina foton med alla gulliga dunbollar samlade... Ja... Det var inte lätt. Kattungarna var många, snabba och taggade på att utforska "utanför-rummet-världen". Vi fick ge upp tillslut med detta som resultat. Håll till godo :D

6/12- 20. Sex veckor gamla 

Hjälp vad småttingarna är söta nu! Denna vecka har kattungarna fått tillgång till hela rummet och ränner runt och busar som aldrig förr. I torsdags hade vi trevligt besök av Anja och Ingemars gamla uppfödare Anna- Karin som hade med sig uppskattade presenter. Det var otroligt hur Anja och Ingemar betedde sig kring Anna-Karin, som att de mindes henne!

Min mamma med man kom på besök i helgen och har gosat och hjälpt massor. I dag, söndag, har Bertil fått besök av sin familj- och i januari byter han ö, från Ekerö till Värmdö :)

29/11- 20. Fem veckor gamla & första advent

Första advent och kattungarna fyller fem veckor! Vad tiden går fort! Kattungarna är nu duktiga att gå på låda och har god aptit. Alla äter det mesta som bjuds, förutom lilla Elsa som verkar ha fått dille på färskfodret Mush! De rymmer konstant från sin bohage och är för det mesta i hela rummet och varvar bus med sömn:)

 

Denna helg har kattungarna även fått sitt första besök från en familj. De blev förtjusta i Agnes och tingade henne- även om det såklart var ett svårt val! Agnes kommer få ett perfekt hem för henne i Tallkrogen. 

Vi hoppas alla har haft fin inledning till julen 2020 och en härlig första advent!

22/11- 20. Fyra veckor gamla

Kattungarna har blivit fyra veckor gamla! Denna vecka har småttingarna börjat att röra sig mer, samt upptäcka hur roligt det är med bus och lek! De har fått större utrymme och även provsmakat riktig mat för första gången! Maten var spännande men konstig och det var inte lätt att veta om det skulle ner i magen eller ut igen :)

15/11- 20, Tre veckor gamla

Nu har småttingarna fyllt tre veckor och börjat utforska boet mer, och har även stundvis fått gå ut ur boet och traska lite. Elsa har blivit frisk och piggare och fått komma tillbaka till syskonen! Alla har under de senaste dagarna gått upp mycket i vikt och de är alla riktigt goa! Lill-matte har börjat umgås mer och mer med ungarna.  

8/11- 20, Två veckor gamla

Nu har barnboksförfattarna blivit ytterligare en vecka. De äter och växer och har äntligen börjat öppna sina ögon. Häftigt att de nu kan se oss! Elsa matas fortfarande av mig dygnet runt och lägger på sig bra för var dag!

 

 De gillade inte att bli fotade denna vecka heller, så fotografen (aka jag själv) hade svårt att få till bilder med skärpa tydligen. :D

1/11- 20, En vecka gamla

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now